National Hockey League

Den högsta ligan för ishockey i Nordamerika är National Hockey League, som förkortas NHL. Vad som gjort NHL berömt är att de bjuder på ishockey i världsklass samt erbjuder höga löner för sina spelare. Det lag som vinner NHL-slutspelet tar hem den berömda Stanley Cup-bucklan som är den kanske mest prestigefyllda trofén i hockeyvärlden. NHL består av 31 lag varav 24 är från USA och 7 är från Kanada.

Stor publik

NHL bjuder på tuffa hockeymatcher som ger en spännande och fantastisk underhållning, vilket drar mycket stor publik. De attraktiva matcherna kan dra över tjugo tusen åskådare medan de lag som anses något sämre ändå kan ha runt femton tusen åskådare på sina matcher. När NHL grundades var tanken att lagen skulle kunna bjuda på mycket bra ishockey samt vara konkurrenskraftiga. Man införde även ett lönetak för att förhindra att ekonomiskt starka klubbar skulle kunna köpa sina framgångar. Det har resulterat i att NHL är en liga med relativt jämna lag som bjuder på matcher av mycket hög kvalitet. De allra flesta juniorer som spelar ishockey drömmer om att en dag kunna spela i NHL. Men det finns även hockeyälskare som drömmer om att en dag åka till USA eller Kanada för att se en NHL-match live.

Sportresa till Nordamerika

Är din dröm att åka till Nordamerika för att vara publik och verkligen uppleva en NHL ishockeymatch? Som väl är finns det sportresor som hjälper till med att ordna allt från flygbiljetter, hotell och givetvis biljetter till hockeymatchen. Men precis som med allt annat i livet är det inte gratis och kommer att kosta en slant. Om du har gammalt guld eller tandguld kan du sälja det hos Diamantbrev och förverkliga din dröm. Det är både säkert och enkelt att sälja tandguld hos Diamantbrev. Det kan kännas obekvämt att sälja tandguld hos en guldsmedsaffär, vilket du slipper genom att skicka in ditt tandguld till Diamantbrev. Dessutom förekommer det inga krångliga avgifter eller extra kostnader. Du kommer att få betalt för det guld du skickar, per gram, till marknadens högsta pris. Beställ ett försäkrat och kostnadsfritt brev från Diamantbrev, skicka in ditt guld och få pengarna på ditt konto inom 24 timmar.

Berömda svenska spelare i NHL

Den allra första svenskfödda spelaren i NHL var Gustav Ossian Forslund (kallad Gus) från Sandvik i Västerbotten. Han spelade för Ottawa Senators och gjorde en säsong i NHL 1932-33. Numera finns det flera svenska spelare som gjort betydelsefulla och många gånger bejublade insatser i NHL.

Nicklas Lidström spelade tjugo säsonger för Detroit Red Wings, vann hela fyra Cup-titlar samt sju Norris Trophy-titlar. Sedan 2015 är Lidström invald i prestigefyllda Hockey Hall of Fame.

Mats Sundin spelade arton säsonger för Quebec Nordiques, Toronto Maple Leafs och Vancouver Canucks. Mats är den enda svenska spelare som gjort femhundra mål och har utsetts till en av NHL-ligans hundra bästa spelare genom tiderna.

Andra berömda svenska spelare är Peter Forsberg, Börje Salming, Daniel Alfredsson, Kent Nilsson, Mats Näslund, Anders Hedberg, Håkan Loob och Stefan Persson.

Hockey i Nordamerika