Vilket är världens bästa hockeylag? Det är något som egentligen koras varje år när Stanley Cup-slutspelet avgörs. Hur intresserad man än är av ligor som SHL och KHL är det svårt att lägga fram seriösa argument för att någon av de ligorna är större.

Istället anses NHL vara den bästa hockeyligan och en av de främsta sportligorna i hela världen. Men vilket lag är det då som är bäst? Under den första ”coronasäsongen” vann Tampa Bay ett sent Stanley Cup. Dock gjorde Lightning det på ett smått otroligt överlägset sätt, och den svenske storbacken Victor Hedman skrev in sig i historieböckerna.

Bästa lagen i NHL

Men att säga vilka lag som är bäst i NHL kan vara svårt. Det beror framför allt på att form är en färskvara, och ändras hela tiden. Dessutom är de mesta mästarna i NHL Montreal och Toronto. Två lag som vann de flesta av sina titlar fram till 80-talet, och väldigt många av dem innan det.

Samtidigt finns Detroit Red Wings med på den listan. Från 90-talet och i över tjugo år framöver var det en av de mäktigaste klubbarna i världen. Tillsammans med storheter som Niklas Lidström vann man det mesta, och var alltid med i slutspel.

Men sedan ett antal år tillbaka har även Michigan-laget haft det tufft. Istället får ett lag som Boston anses vara ett av de hetaste, som fortfarande är aktuellt. De ligger nämligen fyra i totalligan av vinster i Stanley Cup, men skillnaden är att många av de här segrarna har kommit under modern tid, med spelare som fortfarande är aktiva. Även ett lag som Washington Capitals, som även vann Stanley Cup under 2017, tillhör skaran heta lag.