Bli en mer komplett hockeyspelare

Ishockey är en väldigt populär sport i Sverige, där många tycker om att följa sporten speciellt vid stora mästerskap där vi historiskt har skördat väldigt stora framgångar. Sverige är helt enkelt riktigt bra på ishockey och detta gör att intresset är stort. Detta gör också att det finns ganska många aktiva ishockeyspelare i Sverige och många som drömmer om att en dag kunna bli professionella och försörja sig på sin idrott. Att lyckas inom denna konkurrenskraftiga värld är så klart oerhört svårt och kan verka omöjligt, men faktum är att det handlar väldigt mycket om inställning och att verkligen vilja göra jobbet som krävs. Att vara komplett och duktig på alla delar är en sådan sak som kommer att göra att man har större chanser att lyckas och ta sig långt och i den här artikeln lyfter vi därför tips på saker man kan göra för att bli en mer komplett ishockeyspelare.

Kondition

Att jobba upp en riktigt hög grundfysik och kondition är såklart oerhört viktigt. Vissa skulle hävda att man inom ishockey bara jobbar med korta byten och att man därför till exempel inte behöver vara speciellt snabb på att springa milen eller köra långa backintervaller. Men faktum är att man utöver sin snabba uthållighet, där man ska kunna hantera mycket mjölksyra på kort tid ofta kortare än 2 minuter behöver en större uthållighet. Detta är bland annat en fråga om skaderisk, man behöver ha en kropp som har en tolerans mot att träna mycket och länge med lite lägre intensitet, eftersom detta gör att man undviker att bli skadad. Att till exempel investera i bra och snygga kläder från ITAB som möjliggör att man är ute och springer i skog och mark kan vara en bra idé. Att ha funktionella kläder från ITAB gör också att man lättare kan träna i tyngre miljöer och så som nära berg eller på myrar, bättre simulerar den ganska explosiva sport som ishockey är. Med en erfaren aktör som ITAB vet man dessutom att man alltid får kvalitet.

Teknik

När det kommer till att träna teknik som ishockeyspelare finns det ett antal saker man bör ha med sig och tänka på. För det första ska man veta att det inte finns något som är att beskrivas som en dåligt teknisk spelare. Alltför många går in med inställningen av att de helt enkelt är dåliga rent tekniskt och får satsa på att bli bra på andra saker, men detta är inte en inställning som kommer att ta en speciellt långt. Mycket handlar bara om att träna och träna på rätt sätt, så kan alla lära sig att bli riktigt bra tekniskt. När det kommer till att hantera pucken kan det hjälpa mycket att köpa hem någon typ av plastmatta som kan simulera en is för att göra dragningar och finter hemma. Att öva på lite roliga filter regelbundet varje dag kommer inte bara göra att man har snygga saker att plocka fram när det väl blir match, den generella känslan för pucken kommer att bli så mycket bättre och man kommer att vara både mer självsäker och stabilare i rinken.